Ahşap sağlıktır.

Çanakkale Ahşap Kapı

Çanakkale Ahşap Kapı

Kapı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Kapı seçiminde ilk olarak bakılacak nokta, kapıyı neresi için istediğiniz olmaktadır. Farklı mekânlar için farklı malzemeyle ve farklı işlevlerde kapılar kullanılır. Kapıyı hangi mekan için tercih ettiğiniz belirlendikten sonra, her malzemede olduğu gibi, dayanıklılığa dikkat etmek gerekir. Kapının dayanıklı ve sağlam bir malzeme kullanılarak üretilmesi hem güvenlik için hem de işlevsellik için önemlidir. Kapının kapı kasasına uygun olması, doğru ölçüler alınarak seçilmesi, kapı açılma noktalarının mekân özelliklerine göre konumlandırılması gerekmektedir. Oldukça dar mekanlarda içe doğru açılan kapılar pek çok sıkıntıyı da beraberinde getirir. Kapı, kullanılacağı alana göre içe, dışa açılabilir ya da sürgülü olabilir.

Menteşe ve kilit sisteminin uzun süre dayanıklı olması gerekir. Bununla birlikte vida tutmamasına neden olacak kalitesizlikte ürün seçilmemesi gerekir. Kapı seçimi ve mekan konusunda dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar aşağıda sıralanmıştır:

Dış mekân kapıları güvenlik açısından mutlaka çelik kapı olmalıdır.
İç mekân kapıları ses yalıtımı bakımından uygun malzemeden seçilmelidir.
Balkon kapıları cam tercih edilse de kilit sisteminin sağlam olması, güvenliğiniz açısından büyük önem taşır.
Pvc kapı sistemleri görünüm açısından güzel olsa da dış mekân kapısı için önerilmemektedir. Bu güvenliği büyük ölçüde tehdit eder. Pvc kapı sistemleri daha çok iç balkon kapıları için uygundur.
Demir kapı iç kapılar için uygun değildir ama bazı mimarlar iç mekân kapılarını da demir kapı olarak yaptırmaktadır. İşlevsellik açısından önerilmemektedir.
Bütünüyle camdan oluşan kapılar, görünüş olarak epeyce estetiktir. Kilit sistemleri kaliteli yapılırsa elbette her mekân için kullanılabilir.

Çanakkale Ahşap Kapı

× WhatsApp İletişim